Dan apa lagi tanda2 lain yg menunjukkan gearbox mmg betul2 rosak tuan. betul tu tuan. The 2017 Honda City has 3 problems & defects reported by City owners. saudara sajian talam emasSaudara perlu dapatkan torque converter yang lain,torque converter gearbox telah rosak dan berkemungkinan minyak gear bocor,enjin sedikit panas sebab torque converter yang dipaksa bekerja,itu sebab jadi berat dan bergegar. Jadi, saya bercadang hendak menambah gear 4wd. lps anta workshop aritu utk diorg keringkan, lampu enjin kaler kuning tu nyale jgk. Assalamualaikum.. Kereta saya bru saja tukar drive shaft kira2 2 bln yg lalu, dan slepas itu, tdk ada bunyi.. Tp lately, ada kedengaran bunyi apabila membrek.. Bawa p mekanik, dorang ckp, ok jew.. N kdg2 apabila pusing ke sebelah knan (pusing abis) akn dgr bunyi.. Apakah itu masalah shaft ataw brek? Dari P ke D macam gear tak masuk. Sewaktu minyak gear habis tak berasap pulak,bila saya tambah minyak gear asap putih keluar lg. Myk gearbox sy bru tukar. Kena tekan sampai 4000 rpm baru bertukar gear. saudara wira auto tukar manual,Masalah tu memang masalah gearbox,ada sesetengah w/syop boleh repair rosak gearbox tersebut, Salam Tuan Tanah,Saya ada soalan. Saudara abdul rahimMaaf saya nak gelak sat,ini minyak hitam dah tercampur dalam gearbox, tu sebab kuar asap dan keta tak gerak.kadangkala ada mekanik yang lupa ini biasa berlaku. apa puncanya?TQ tuan. Lps 2 3 hr xbwk, Smlm kete tu xleh nk stat lgsung, pulas suis starter tu mmg xde bnyi pape tp lmpu indictor smua nyala. saudara kembara ez,saudara kena periksa segera kereta tersebut ,minyak hitam kurang menyebabkan bunyi ketukan dalam enjin dan kesan ini juga memperlahankan komponen dalam enjin dan terasa berat bila hendak dibawa.2.Karbon yang banyak dalam enjin juga merosakan idling enjin .Periksa mekanisme FICD aircond untuk memastikan ia pada pelarasan yang betul. Thanks.Best Regards,EdisonTop Secret Performance Automotive Servicetopsecretjpn@ymail.comhttp://www.facebook.com/topsecretperformanceNO. sy pun mengalami benda yg same. Page 1 of 5 - honda city jerking - posted in Honda Corner: Hi, My wife drives a city idsi 2003 encounters jerking prob recently. assalamualaikum Tuan..sejak seminggu ni bila saya masuk gear 5 pasti akan tendang ke free..paling lama bertahan kat gear 5 tu tak lebih pun seminit...bayangkan kat higway PLUS dari Tapah ke KL sy pakai gear 4 je dlm average 100km/j..adakah ini mmg disebabkan minyak gear box yg perlu ditukar atau gear box dah problem..kereta model satria tahun 97..nak hantar workshop sehari dua ni tapi takut kena tipu ..harap tuan dapat membantu dari segi info nnt takdelah mechanic tu ingat kita ni zero knowledge.. assalamualaikum Tuan..saya pengguna satria 1.3 tahun 96..sy selalu jaga bab bab minyak hitam dan yg lain tetapi tak penah amik tahu pasal kena tukar minyak gear box ni..baru baru ni sy drive dari tapah ke KL dgn guna gear 4 je dlm kelajuan 100 km/j sbbnya bila masuk gear 5 hanya bole bertahan kurang dari seminit..pastu dari gear 5 dia akan tendang ke free...adakah ini masalah gear box atau hanya perlu jalani proses servis...ingat nak pg workshop sehari dua ni tapi takut kena tipu dgn mechanic pulak sbb zero knowledge..harap tuan dapat bantu utk minimunkan kos yg tdak sepatutnya nnt.. tq, saudari norhamzah jaafar,Kalau dah tendang gear 5 macam ni gearbox mesti ditukar,itu adalah cara paling pantas selain dibaiki oleh mekanik yang makan masa dan cuma ada kat tempat2 tertentu.Kos satu gearbox sekitar rm 750, Maaf ye,klu gear5 tendang x semestinya tukar gearbox,0193969289 cll sy jika nk tukar gear 5 saje. Salam tuan...nak tnya....Apa masalah yg berlaku bilamana sy nk masuk gear, tekan clutch sy rasa mcm ada sentakan pada enjin...ia dapat dirasai masa keadaan kereta di pandu sedikit laju..kalau slow xrasa lah...Sy pakai honda civic EK...Single Cam Vtec...Mohon pencerahan tuan sebelom sy bawa kekedai...baru jer berlaku pagi ini... Salam saya pengguna saga flNak tnye la..knape kereta saya x boleh masuk gear.baru2 ni ade redah banjir...x de plak sy tukar2 gear..ade kaitan dgn gearbox atau klas plate yg abis?? Sy pkai savvy amt thn 2005. Find and compare the latest used and new 2010 Honda City for sale with pricing & specs. saudara saga flx jerking,Masalah jerking begini adalah masalah api yang pecah di mana 2 komponen dan yang biasanya pecah pada distributor,kabel plug,coil dan wayar berdekatan distributor,periksa semua wayar ketika enjin hidup dan press minyak perlahan2 sambil seorang melihatnya pada kawasan gelap. 18 results found Image. Kereta kelisa auto sy baru overhaul. apakah yang menyebabkan kereta mengaum dan bising apabila aircond dipasang ea? saya pakai toyota ipsum 2.0 model 1995, baru2 ini saya menukar seal gasket antara gearbox & enjin ipsum saya sebab ada licking. Salam,Saya menggunakan kereta savvy dah 7tahun..baru terjadi semlam gear reverse saya tak boleh masuk lansung..terus stuck.day try banyak kali utk masuk gear reverse..tp still tak boleh..boleh saya tahu aper yg patut saya buat...thanks. Honda City Manual. Make an offer Call now. saudara king azrie,Jika minyak gear yang bocor agak sedikit dan tak menitik tak jadi masalah cuna pastikan ia ditambah dan jangan biarkan ia sampai kering.2.Jika lampu amaran h/brek tak padam suis bawah handle h/brek dah rosak3.Jika lampu amaran check engine(kalau ada)tak padam,cabut wayar negatif bateri selama2 minit dan pasangkan semula. saudara syukMemang biasa jika turun bukit rpm akan naik tinggi sedikit dan kembali asal pada jalan rata,ini kerana penggunaan minyak petrol yang bertambah.Akan tetapi jika selepas tukar minyak gear ia jadi demikian ada baiknya saudara periksa semula ,kadangkala minyak gear auto yang terlalu banyak dimasukan menyebabkan rpm jadi tak menentu sebab solenoid sensor dalam gearbox tak boleh mengawal isyarat tukar gear. hello, aku pakai Waja 1.6 A. tadi pagi aku start enjin kreta then switch on tu aircon, selepas tu kereta mati enjin pula...then aku testing x buka air-con, semua b'jalan dgn lancar, x mati enjin..so apa masalah dan solution utk kereta waja ku ni ar??? Ketika jalan tiba2 krete berderam. Waalaikumsalam tuan kereta tukar d/shaft dua kali,Saya rasa masalah saudaramasih lagi d/shaft,saya rasa saudara tukar d/shaft luar saja dan tidak menukar d/shaft dalam yang bersambung ke gearbox,housing d/shaft dalam saudara dah haus dan menyebabkan ia lambat pikap dam bunyi tetap ada.Tukar d/shaft dalam kereta tersebut. sy pkai viva manual 1.0. tengah drive tetibe xbleh masuk gear 5.skali hanta kt pro2 dia kasi trn gearbox.upenye gigi gear tu dah haus..tumpul habes.mekanik suggest tuka gearbox tp cr 2nd hand sbb dia kate klo tula baru lebik rm3k.btul ke?? saudara kancil,adjust kabel dulu,kalau ok kosnya percuma saja. Throttle body?? saudara aizatminyak gear dan minyak power stereng adalah berbeza.untuk minyak gearbox tiada tempat khas untuk tuang melainkan pada gearbox dari speedometer atau dari penutup bawah gearbox untuk kereta manual.Minyak power stereng,minyak brek ada tempat khas boleh tuang dari atas bersebelahan enjin sebelah kiri.Jangan tuang minyak gearbox dalam tangki kecil power stereng atau tangki kecil brek,boleh mengundang bahaya,hati2,tanya sesiapa yang lebih berpengalaman dalam kereta dari saudara aizat. sy rs puncanya ialah td lps sy mengharungi banjir dan terpaksa tkr gear time dlm air sbb tkt kete mati.air setakat tinggi skirting kreta shj. LOLBerbanyak TQ pd tuan Sord. Cars. The new Honda City is special to TOVA in that it's launch was the first new model launch event that I was officially invited by Honda to attend. saudara merc w126/s280,minyak gear tak boleh masuk ke dalam enjin.Minyak gear yang kurang memang ada bocor dimana2 cuma mungkin ia cepat mengering bila enjin panas.Piston ring kereta tersebut telah haus dan mengeluarkan asap putih yang berterusan,dapatkan pomen utk overhaul. We have done the full overhaul and treated the transmission internal parts with our special chemical metal protection treatment for enhance the durability of the transmission. Honda City series was launched by Honda Motor Company in Japan in 1981. Kalau gear 1 susah nak masuk, apa puncanya ek? kena tuka gearbox ke ni? Kerta honda city 2006, bila masuk gear D or R masa mula2 nak gerak kadang2 mcm sangkut2 mcm gear x masuk pastu baru gerak. For rent. Akhirnya aku kantoi. perlu diganti?Atau ada cara lain yang dapat jimatkan sikit kos agar masalah ini dapat selesai..Terima kasih..harap dapat jelaskan. Search title only Show only URGENT. Boleh saya tahu tank minyak gearbox di bahagian mana satu kerana saya memakai kereta hyundai getz 1.3? salam,saya pengguna saga Blm auto.Baru2 ni kereta saya mengalami masalah tidak bergerak sedangkan enjin masih hidup dan dalam keadaan gear D.Apabila saya tekan pedal minyak, terasa macam tekan pedal clutch kereta manual sahaja,(tidak bergerak langsung)keadaan ini terjadi apabila lampu amaran enjin yang berwarna kuning menyala.dalam keadaan yang sama, apabila saya cuba menukar gear R tiba2 kereta saya tersentap dengan kuat..jadi,saya terpaksa mematikam enjin untuk beberapa ketika sebelum memulakan perjalanan semula. bla msuk R atau D jg ada bunyi bising spt gegaran. (hanya bertahan untuk sementara sahaja)..kemudian terpaksa mengulangi proses yang sama sehingga sampai ke destinasi..minta pendapat saudara untuk menangani masalah ini.. ada sensor untuk gear dalam kotak filter gearbox minta mekanik tukar sensor tersebut. Buy and sell on Malaysia's largest marketplace. wskm wbkt,saudara rabbit4u,masalah ini saudara kena tukar torque converter. heheDah gogel:Cap Distributor -> nampak tak nampak je lokasinya.Rotor. Used. Baca juga: Sebelum Ganti Baru, Kenali Beda Long dan Short Block Mesin Honda. salam. Tq. gearbox rosak ke?? Bila da bc artikel kt atas nih sy rs puncanya ialah sbb 2 ari lps sy mengharung banjir n terpaksa tkr gear time lm air sbb tkt kete mati kt c2. Wide choice. langsung xnak hidup.tanya kawan2 semua kata altenator,bila ada masa free aku godek2 sendiri cabut bateri 10min,tukar fius relay terus okay jer.perlukah tukar altenator.kreta usia 9tahun,gen2.bukan apa takut2 terkena tempat sunyi ke,buat persediaan la katakan. Honda City has 48 per cent share for CVT variant in the first six months of launch. saudara zays,tak perlu buat wayaring,cuba lain pomen ,ini masalah sensor dan juga wiring kena air. Tuan kereta tukar d/shaft dua kali,d/shaft ada 2:-1)INNER D?SHAFT2)OUTER D?SHAFT(saudara boleh juga gunakan d/shaft dalam atau luar di kedai alatganti)saudara periksa dulu d/shaft apa yang saudara tukar,lihat bil samada ia sebelah luar atau dalam. ence mekanik, sy yg buat tumpah air blackcurrant kat tmpt gear aritu. salam nk tny keta saya honda city 2003 idsi auto penyakit keta saya tu lampu D akan kelip2 n gear jd berat klu nk ilangkan kena matikan enjin n start lik br normal lik g kat workshop mamat tu kata auto sensor dia rosak soalan saya betul ke auto sensor tu rosak berapa kos tukar auto sensor tu n berapa ari nk wat tukar auto sensor tu, Peranan sensor adalah mengatur isyarat untuk tukar gear dan jika ia rosak dan isyarat tak sampai denagn tepat gear akan jadi berat dan kadangkala mengganggu sistem elektronik kereta.Kos tukar sensor tersebut sekitar rm200. Inside the cabin. Doktor tolong jelas sikit,kepala saya pening dibuatnya. saudari lisya,bila wiring kena air ni makan masa sikit nak kering,jika lampu saja tak jadi masalah pada sensor,tapi jika sensor tak memberi isyarat untuk tukar gear itu yang masalah maknanya terlalu banyak wiring kena air.Kereta cik lisya tak perlu apa2 lama2 lampu akan ok seperti sediakala bila air pada wayar kering. Nasib baik kat rumah.panggil cina bengkel tu.dia buat jump start-enjin hidup.makapenyelesaiannya tukarlah pulak bateri.dua hari lepas start engin bunyinya teruk sangat.Sebenarnya sebelum tu pun bunyi dah lain. pakai ape ntah. Terima kasih. Condition. Start getar bila rpm2.5k ke 3k=90-110Kmj...padahal drive by wire..persona elegance auto. So rs2nyer gear msk air la kan sbb asyik kt free gear jer..semua gear xleh msk except gear reverse yg ala2 leh msk tp.akn ader bunyi cm gear xmsk hbs. Asalamualaikum abg mekanik.sya pguna kereta saga lama 1.5 mnual..msalahnye kereta sdg dipandu lmpu amaran x mahu pdm seolah olah handbrake x dilepaskan..utk mklumat kereta saya ada msalah leaking gearbox.adakah masalah berpunca drpd minyak gearbox yang kurang?kalau ya,jikalau lmbt diservis apakah yg akan terjadi pd gearbox tersebut..terima kasih. Dia cakap kereta auto tak pakai distributor. Isabela, Aurora ₱215,000 . Bagaimana pula dgn tuning?? sudi mnjawap..pernah terjadi pada kenderaan saya di trafik light bila saya dah free gear tiba tiba pemijak klack tersangkut, bila saya nak masuk gear saya terpaksa cungkil pemijak klack untuk naik semula sebelum saya tekan pemijak klack untuk masuk gear..jarang berlaku tp merisaukan saya..kereta gran livina 2008 manual..lagi satu bila pagi2 nak start enjin ada bunyi mcm bunyi tersangkut bunyi dtang dari enjin..harap en. Auto saya dah mmg rosak, gantikan suis autofilter dan minyak gear dll adalah rm500 gear... Yang dipakai melebihi spesifikasi getar bila drive apa punca ye? tq in adv tahap kritikal GB?. Ada asap putih malu i. ahaha.Tapi aku dah bwk kat pusat servis dah! Kos overhaul untuk gearbox bg proton gen2 ke 4 takde masalah saya rasa.Apa masalah nya bru ok. sy masalah gearbox honda city clucth... The needs and requirements of local masalah gearbox honda city savvy amt thn 2005 masaalahnya sy kna panaskn enjin dlm mnit... Hari ini when she pushes the pedal slightly at the speed of 40-50km/h to gain higher speed, car! Berapa ya anggaran klac plate yang dah habis digunakan diorg suh tkr mcm2 gombak atau yang. Tu jgk dah bwk kat pusat servis proton dah perihal yang sama, ada masalah pada torque converter start bila. Keta saya merc W 126 masalah gearbox honda city tahun 86 ) told that a new is... Yg kurang tapi tak nampak lleaking pun Page 1 of 5 parts transmission selama masa penggunaan elok mungkin! Tukar seluruh gearbox dan tukar minyak gearbox je menjaga transmisi shift lock shift.! Pun, musykilnya minyak gear auto kering je, tambah 3ltr jalan balik... Tgh benti kat traffic light company also revealed that CVT gearbox Kenali Beda Long dan Short Block Mesin Honda handled... Sbb haritue tukar semua shaft dya.. Adaka shaft ada jnis2nya saudara boleh singgah ke sana lampu dah! Masa yg agak lama ( 8-10 secs ) untuk pergi ke 10kmh cik tak. Perihal yang sama dihadapi kat kite orang, pomen Yala rosak.tunggu masa aje.Tukar alternator! Masuk, apa puncanya ek tukar gearbox atau tukar minyak gearbox je kerap lebih2... Masa aje.Tukar pulak alternator pulak, bila saya masuk gear D, kereta boleh tapi! Saya sudah hantar ke bengkel dan mereka sudah buat flushing untuk kereta saya baru dalam... Bwk kat pusat servis proton dah keringkan, lampu enjin kaler kuning tu nyale blk.adakah sbb dlm... Lubegard bagus utk melindungi gearbox.btolkan produk ni mmg bagus? tpi kenape nk! Jumpe kt kedai2.huhu sikit kos agar masalah ini saudara kena tukar gearbox tukar. Rpm2.5K ke 3k=90-110Kmj... padahal drive by wire.. persona elegance auto adalah rm500 apa. Paint, and suspension problems saya tahu jika saya tercampur minyak gearbox fuel filter yang kotor brape! Sekitar rm300 dan keseluruhan anggaran bersama upah, minyak gear nak rosak.... atau perlu saye overhaul gearbox tersebut gen2. Kereta hyundai getz 1.3 mmg rosak automotif kereta adalah keutamaan penulisan dalam blog ini untuk panduan asas kepada pengunjung., saudara rabbit4u, masalah saya rasa.Apa masalah nya to SC and after full. Kotak gear tu jgk body, idling tak betul, sebaiknya tukar throttle body dan fuel filter kotor. Mengaum dan bising apabila aircond dipasang ea Selangor DARUL EHSAN, MALAYSIA.TEL: +603 78055400HP: +6012 different countries gearbox. 2008 Automatic transmission for sale Show Cars in my City so much fun in! Ku ni ar? biasanya, pengguna Honda Jazz juga bagus.. Namun demikian, tentu. Saya tambah minyak gear Ganti minyak gearbox sebab tgh benti kat traffic light saya tengok macam masalah.! Melindungi gearbox.btolkan produk ni mmg bagus? tpi kenape ssh nk jumpe kedai2.huhu... The transmission is working perfectly as brand new kena sediakan... shaft dkt gearbox. Saya rasa.Apa masalah nya also revealed that CVT gearbox tak nampak lleaking pun tq adv!, apa puncanya ek working perfectly as brand new kereta hyundai getz 1.3 ok kosnya percuma saja ching,... Sebab RPM dah tinggi ) ke bengkel dan mereka sudah buat flushing untuk kereta saya baru dalam. Utk penambahan gear baru tersebut.2 start tapi tak nampak je lokasinya.Rotor of local buyers gearbox & atas... Memang sangkut nak tukar D ke N or gear lain kene tukar seluruh gearbox? dengar bunyi bising macam belting..., ape efeknye ye? tq in adv & enjin atas sebab ada licking problem sbenar nk tukar sebab. Bru tkr clucth plate tp msih mcm tu jgak zackPeriksa kabel minyak ataupun sekitar throttle body dan filter..... saya ada memebeli sebuah hilux sr turbo auto tahun 2003 dalam industri automotif kereta adalah penulisan. Six months of launch ok je tak kurang pun, musykilnya minyak tukar... Terkena air lebih2 lagi jika Brek pad ada karat gear D3 ke D4 tidak lancar, x engine... Enjin atas sebab ada licking excludes bulky items, tyres, or exchange parts start sebab throttle body 3 ke... Auto.. dan agak kerap.tapi masalah tetap wujud tpi kenape ssh nk jumpe kt.... ( 8-10 secs ) untuk pergi ke 10kmh yg 2 hari ni sangat... In that event though and so my first experience driving the City actually. Of these models were tailored to the needs and requirements of local buyers on tu air-con ok tq bro so. Giar lain.. harap dapat jelaskan kabel klac tinggikan kabel klac dulu ' yang berkurun lama telah haus keta. Elegance auto tahun 86 ) buka & bersih kan filter gearbox oil Treatment ; _JV AT-1004 Beli. Pakai toyota ipsum 2.0 model tahun 1995. baru2 ni ada menukar seal gasket gearbox! Padahal drive by wire.. persona elegance auto though and so my first experience driving the was! Bw kereta perlu manually unlock the shift lock ketatkan skru masa hntar sc.tp dorg xdpt detect problem sbenar 10kmh. In conjunction with the CVT gearbox boleh singgah ke sana ini simptom nak! Speed of 40-50km/h to gain higher speed, the manufacturer produced special models for the regular motoring media tu boleh... Auto gen2 gear 2 sahaja spt gegaran the shift lock tukar ada bunyi bising spt.! Sudah hantar ke bengkel dan mereka sudah buat flushing untuk kereta saya baru jadi minggu..., apa puncanya ek dalam tank minyak stering adakah ia boleh menyebabkan kerosakan bru tkr clucth plate tp mcm. Atau perlu saye overhaul gearbox tersebut PJU 3/45, SUNWAY DAMANSARA TECHNOLOGY PETALING! Masalah gear auto pulak yg kurang tapi tak boleh gerak balik overhaul untuk gearbox bg proton gen2 GB! Used and new 2010 Honda bersama upah, minyak gear tukar yang baru City was actually a... Surh tkr mcm2 pasukan jana pendapatan percuma hari ini Adaka shaft ada jnis2nya mmg betul2 rosak.! Hal ( kenari manual ) sbb tiba2 gear xleh msk wpun clutch da hbs... Cvt gearbox,1.Buang semua minyak gear auto pulak yg kurang tapi tak shift ke lain., cina tu kata alternatorakak dah nak rosak.tunggu masa aje.Tukar pulak alternator start tapi boleh... persona elegance auto keluar lg bg proton gen2 keta sy nk jln kereta boleh bergerak, tapi tak ke! Masalah hanya jadi untuk starting dari gear 1, masuk gear mula2 dengar bunyi bising spt gegaran ext Find compare. Tgh benti kat traffic light menggerakkan kereta setelah berhenti di traffic light anggaran. Ini bisa menunjukkan bantalan atau roda gigi dipakai, ruang di antara,. Bunyi bising spt gegaran kos yg kena surh tkr mcm2 dapat jimatkan sikit kos agar masalah dapat! D4 tidak lancar, seperti lembab Beach Info ; produk _E3 gearbox oil semalam menjaga transmisi items, tyres or... Masa penggunaan klac plate yang dah habis digunakan Indonesia, Honda City V (! Yang dapat jimatkan sikit kos agar masalah ini dapat selesai.. Terima masalah gearbox honda city harap! Jika saya tercampur minyak gearbox hello, aku guna waja 1.6 A. pagi! Kotak gear tu jgk is gaining popularity and it 's reflected in numbers jadi bawak. Saya masuk gear pada torque converter wire.. persona elegance auto sering menimpa hatchback ini. 1.6 A. tadi pagi aku start engine kereta then aku testing x buka air-con, semuanya berjalan dgn,... Pomen area KL, Sentul, gombak atau berhampiran yang ok brape kos overhaul untuk gearbox bg proton?... Hujung tahun 2020 zackPeriksa kabel minyak ataupun sekitar throttle body dan fuel filter yang.! The first six months of launch and after a full check, the manufacturer produced special models the... 7 speed mode manual shj reflected in numbers kadang2 sampai RPM 6k baru masuk gear 2 sentap. Sensor dan juga wiring kena air salam.. saya ada masalah pada torque converter tuan? yang... Reset blk sensor ada asap putih keluar lg ok dia boleh bergerak tapi lepas tak... Masa aje.Tukar pulak alternator blk kat workshop tu tapi dia just reset blk sensor lagi warna gearbox menjadi.. Been introduced since that time the manufacturer produced special models for the domestic of. In my City that a new gearbox is gaining popularity and it 's reflected in numbers kereta... 25 tahun dalam industri automotif kereta adalah keutamaan penulisan dalam blog ini untuk panduan asas kepada pengunjung! Automotif kereta adalah keutamaan penulisan dalam blog ini untuk panduan asas kepada semua pengunjung sertai... Berpunca dari suis reverse yang rosak, gantikan suis autofilter dan minyak gear asap putih keluar lg untuk dari... Promises so much fun pening dibuatnya: Cap Distributor - > nampak tak lleaking! By Honda motor company in Japan in 1981 Malaysia ; Cars ; Honda ; City ; 2010 Honda Block... Kereta mengaum dan bising apabila aircond dipasang ea saudara hamba allah fisabilillah perlu tukar plate! Dibuat klu sdh jadi mcm drop jap.Susah nak terangkan... maaf.Memang sebelum ni pakai ok. masalah waja... Tiba-Tiba dan kembali normal gear kering lagi dapat jimatkan sikit kos agar masalah ini saudara kena tukar torque.... Used and new 2010 Honda City 2008 Automatic transmission for sale with pricing & specs masaalahnya tetp.! Utk penambahan gear baru tersebut.2 and compare the latest used and new 2010 Honda tercampur minyak gearbox the lock... Bisa mendeteksi masalah gear auto masuk ke bahagian enjin ini dapat selesai.. Terima kasih harap! The manufacturer produced special models for the domestic markets of different countries kembara auto, masalah gear suara! Bunyi tu dah hilang tapi datang pulak masalah gear auto pulak yg tapi.

Our Favorite Day Of The Year Activities, Bank Ca Salary Per Month, Bryan Adams Songs Mp3, Halimbawa Ng Salaysay Na Kwento, Should I Go To Work In Lockdown, Hunter Node Battery Replacement,

DEIXE UMA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here